torsdag, mai 21

Supertorsdag!

Å hva livet plutselig är herligt!

Ikke bare er det lys i enden av tunellen, men det er jaggu belysning i tunellen også! Jeg ser nok ikke enden på tunellen før etter eksamen på mandag, og helt ute av den er jeg nok ikke før etter 12 juni, for da skal jeg jaggu meg ha en uke mer ferie. Men allikavæl er jeg tilbake i 5gir igjen! Utrolig hvor mye den mentale innstillingen har å si..

I dag er det altså himmelspretten. Om jeg ikke husker helg gæli er dette dagen kristus spratt opp til himmelen etter å ha vandret litt rundt etter å ha stått opp fra de døde? eller er det helt gæli? I så fall er det ikke ment som en form for blasfemi, bare ren, skjær uviten. Kan jo ikke vite alt heller!

Jeg har tatt meg en tur på jobbe i dag, fordi jeg innser at morgendagen må gå med til eksamenslesing før jeg skal avgårde og planlegge de fantastiske landsstevnet jeg skal være med å arrangere til neste år. Jeg gleder meg supermasse! EN annen ting! Jeg får den nye sykkelen min til onsdagen! En superkul, rosa, diamant terrengsykkel som jeg skal kose meg vansinnigt og vilt med! Jeg har etter 1,5 år gitt opp å få tilbake min gamle sykkel, men det er kanskje like greit da jeg tror fremkomstkomforten til min nye tohjuling er langt bedre enn på den gamle som må være typ ..ja, hvor gammel var jeg når jeg gikk i 9.klasse? 13? .. den er i allefall ca 10 år gammel og ikke akkurat laget for treningsglede!

Merkelig hvordan energi kan forsvinne for så å komme tilbake på denne måten. Jeg er faktisk så gira at jeg har røde roser i kinna, og har bare lyst til å løpe! Ikke feil, i hverfall ikke med tanke på all energi jeg kommer til å ha behov for for at jeg skal få kommet meg gjennom alle notater og sider før eksamen. Men jeg har lovet meg selv at dette går bra, og jeg står jo alltid for det jeg lover! I fare for at det kan oppfattes som platt, glad klisje sier jeg whoop, whoop!

tirsdag, mai 19

Multi tasking, simultankapasitet, bunader og andre buskevekster

I dag er det 19 mai. Norge har vunnet grand prix, 17. mai er vel overstått og jeg jobber, leser til eksamen og funderer over livet.

I går ble jeg utrolig skremt av meg selv. Det var mandagsmorgen. Jeg våknet av meg selv klokka 7 og i kjøleskapet hadde jeg både juice og pålegg, det VAR brød i skapet som var spiselig, og når rullen med toalettpapir var tom i det jeg gikk på do kunne jeg bare gå ut på kottet og hente en HEL NY pakke uten å først måtte bruke reserveløsninger som kleenex, servietter eller kaffefilter. Etter frokost (som inneholdt både youghurt, omega 3 kapsler og jerntabletter (!) )innvilget jeg meg en treningsøkt før jeg dusjet og gikk til narvesen ved parken for å unne meg en kaffe før jeg hoppet på bussen til jobben. Hva i helsike skjer med meg? Jeg får en deja vu på mine egene veier som strekker tilbake 3 år, da jeg befant meg i et seriøst samboerskap og hadde volvo, hus og katt. Da var det også rutiner, jobbing og kaffevaner (ciao bella på borg storsenter). Egentlig har jeg blitt mer strukturert enn den gang, for vi gikk stadig tom for dopapir og kattemat. Men hvorfor har jeg plutselig blitt det? Hva er det jeg prøver å si meg selv?

Å jo, en annen ting! Her om dagen var jeg i ekstase fordi jeg fikk anlednign til å investere i 2 stk høyang polaris kjeler som koster ca 800 -900 kr stk. Jeg fikk de riktignok til halv pris, men med den boksåpneren jeg plutselig kom på at jeg trengte og to grønnsakskniver ble summen 1150kr i det jeg dro kortet. Allikevel var jeg salig og lykkelig i det jeg gikk ut av butikken som den lykkelige eier av kjøkkenutstyr! Hva gir du meg a? Jeg har gjort enda en investering i senere tid. Forrige uke kjøpte jeg meg en ny tv, en LG 32" flatskjerm tv med et mini kinoanlegg. 7000 kr kom det på til sammen. Men det gjorde ingenting. Det var verdt det følte jeg... og det var jo det. Jeg har jo sett på film hver kveld siden, men allikevel.. Jeg, Elin i skogen, anonyme elin, really awesome investerer i ting jeg har bruk for i stede for å leve i nuet og i noe liten eller større grad sløse slik jeg alltid har gjort... At jeg de siste 3 helgene ikke har gjort noe stort ut av det faktum at det er helg annet enn å lese til eksamen, slappe av hjemme med god te og film og bare tatt det lungt skremmer meg selv. Elin sier ikke nei til morro, men for en periode har ho bare ikke oppsøkt det i den grad hun pleier å gjøre! Det KAN IKKE være et sunnhetstegn at jeg ivrer mer etter å komme meg på IKEA enn å få tatt en skikkelig fest? eller? begynner jeg å bli voksen igjen, eller kommer det til å gå over denne gangen også?

Sinnstemning? ambivalent... tror jeg! Jeg er veldig motivert, får til ting og fungerer jo, men jeg merker at det er noe som mangler. Jeg har gått fra å være en 5girs Honda til en 4 girs toyota.. og det liker jeg dårlig. Håper på snarlig oppgradering igjen! Tror kanskje det er en blanding av litt for mye jobbing over en litt for lang periode, og eksamensnerver som er så usynlige at jeg ikke skjønner selv at jeg har dem.. de bare er der! Hva skal jeg grue meg for da? det er jo bare Offentlig politikk og administrasjon med komparativ politikk... pfuff.. kjeks, småkaker -> piece of cake... men skal bli godt å bli ferdig.

Facebook må nevnes her. Morro å se og observere. Man får vite ting man lurer på, bekreftet noe man trodde, oppsumering av menneskers liv i bilder og statusoppdateringer og nå og da kommer det noen overraskelser og noen positive tilskudd i hverdagen.. I går fikk jeg meg en artig overraskelse da jeg plutselig skumpet over et profilbilde som fikk meg til tenke tilbake og le.. den som ler sist, ler best. Det viser seg at en person som aktivt forsøkte å slanke meg i 3 år har opparbeidet seg en dobbelthake større enn noen sinne. Bildet illustrerer også ganske tydelig at knappene i budandsvesten peker i rettning overbelastning. Dette er jo klart og tydelig et velstandstegn, og jeg håper jo og tror at denne personen har det bra. Allikevel var det litt morsomt at jeg i hvertfall en gang i livet faktisk kan ha gleden av å føle at den som ler sist ler best når det kommer til det tema der.. Sideskifte: Må også neven at jeg så et eksempel på hvorfor bunad burde brukes oftere av menn. Noen har nemlig lagt ut et prakteksempel av et bilde av hvorfor bunad er flott. Og et bilde som understreker min teori om at et slikt plagg ser bedre ut på høye menn, enn på kortere kæller (de risikerer jo å se mer eller mindre ut som nisser). Men det er vel med bunader som med mange andre ting, enkelte ganger vokser man ut av de, og andre ganger er man akkurat det som skal til for å få frem det beste av et slikt plagg!

søndag, mai 10

Teaser på sommeren!

Dagene løper avgårde som ville hester på en stor savanne.. og jeg sitter tilbake i støvskyen og lurer på hvor dagene ble av. Nå går ting så unna at med fare for å sitere en god venninne av meg "- går det fortere nå, så spyr jeg!"

Det er ikke lenge siden det var lenge til 25 mai. Nå er det to uker til. 2 UKER! Hva rekker man på to uke da? Jeg kunne sikkert skrevet opp et eksempel på at to uker kan gå veldig fort og man kan rekke mye, samidig kunne jeg også beskrevet hvor ulidelig lenge to uker er hvis man befinner seg i et annet modus. Unødvendig. Jeg går på 5. giret om dagen. Som gjenvalgt studentleder lar ikke inspirasjonen seg stoppe når jeg begynner å tenke på alt det morsomme jeg skal få lov til å være med på enda et år til. Forhåpentligvis betyr det også enda flere nye bekjentskaper. Morsomme dager på jobb og for ikke å glemme utallige seiere på quizen på kongens onsdagene det neste semesteret! I den forbindelse må jeg nevne at vi vant på onsdag, så det sang! 29 av 31 poeng! Visste du forresten at Nauru også har nasjonaldag 17. mai?

Nok om det! siste Quizen før sommeren er altså holdt så jeg vil være regjerende mester resten av sommeren. En sommer som skal fylles av så mangt! Å være her i halden gjennom sommeren er noe jeg ser frem til, da flere av mine gode venner også skal tilbringe sommeren her. Håper på masse pent vær, grilling og bading. Kanskje vi kan få hånden på en båt eller i hvertfall en hytte ved sjøen, om ikke så får jeg emigrere til Råde og tøffe rundt i vansjø med snekka til far (erfaringsbassert er ikke det så værst heller!) Det blir jentetur (inkl. Ole) en eller anne plass i juni, og i juli skal jeg en uke til toten og lære meg å bli totning og surfe med surfbrett på einasjøen med påfølgene vaselina bilopphøggerskonsert på kveldstid! har stor tro på at det blir episk!
Jobbing blir det også, men det blir bare gøy! Skal bli spennende å følge fadderordningen (og jeg skal være fadder!!) og å legge opp til et suverent år med masse engasjement blant studentene på høgskolen! Gleder meg i alle fall! Nå er det natta. To etatstyringsmøter med kunnskapsdepartementet venter meg i morgen. gruegleder meg!

lørdag, mai 2

...som Marit Larsen


Jeg har jo fått høre det et par ganger, det at jeg kan likne litt på Marit Larsen. Da jeg scannet inn barndomsbilder av mamman min i forbindelse med 50 års dagen hennes skjønner jeg også kanskje hvor jeg har arvet det fra.. Lurer på hvordan mamman til marit larsen ser ut nå!