torsdag, mai 22

Markedsføing. Artig ja!

Studentparlamentet ved Høgskolen i Østfold var ute og viste litt muskler i dag for å passe på at ikke hele administrasjonen tar sommerferie helt enda!

Vår lenge planlagte Markedsføringsaksjon ble endelig gjennomført i dag under Ledermøtet på Remmen. I forkant har vi jobbet med denne diskusjonssaken i en ad-hoc gruppe og laget rammene for aksjonen og forberedt diverse materiale. Timingen kunne ikke vært bedre! Vi fikk overlevert vårt budskap til til Studiedirektør Beth Linde i form av en t-sjorte med våre krav, samt en vakker innrammet plakat med 3 punkter vi synes er viktig i forhold til Høgskolen i Østfolds kamp for søkerene!

· Markedsføringsarbeidet må være en samlet innsats for hele høgskolen og de som får jobben med markedsføringen må ha gode rammevilkår.

· Studenter som har markedsføring som fag skal innlemmes i arbeidet / deler av arbeidet.


· Markedsføring av høgskolen må henvende seg både til potensielle studenter og overfor de som allerede er studenter her – gjør noe for at studentene skal være stolte av høgskolen sin!

Beth virket positivt overrasket over vårt lille stunt. Hun påpekte at HiØ kun bruker 1% av budsjettet på markedsføring og antydet for resten av ledermøtet at en måtte gå inn for å øke denne posten. Det liker vi å høre!



Deltagere under aksjonen var Catharina, Saqib og meg. Good Job!

mandag, mai 19

Begynner jeg å bli gammel?

Nei, veit du hva! Jeg er da fortsatt pur ung. Bare 22 og et halvt og 2 mnd akkurat i dag...

Men det er helt tydelig at alderen begynner å hente meg igjen, i følge en bekjent av meg.



"Begynner å dra på åra ja.. Du er jo gammel.. Hehe, Jeg er jo ung og har fremtiden for mine føtter;)"



Dette kommer fra en person som befinner seg i sitt 21. leveår. Jeg må da konstatere at jeg er bare 22(og et halv og 2 mnd akkurat i dag). Svaret jeg får da er:



"Ok, da er du ikke så gammel som jeg trodde da."



Som du trodde... i hellskåtan trudde du da? (Jeg må finne meg et speil og konstatere at jeg ser ut som JEG trodde, uten rynker, grå hår og missfargede tenner. Ingen åreknuter, synlige blodårer på hendene og om jeg må si det selv så har jeg heller ikke hengepupper slik de som er gamle pleier å ha.)

Som du TRODDE?? Jeg måtte jo spørre. Hvor gammel trodde du egentlig jeg var da?



"Man skal ikke si alderen til en dame vettu.."



DAME. Dust. Jeg er ikke dame. Som Britney Spears sa det i sin sang: "Im not a girl, not yet a woman" Kjenner meg igjen der. Jeg veit jammen ikke hvilken tittulering jeg foretrekker. Det må da i tilfelle bli frøken. Frøken Johannessen. Ja, liker det definitivt bedre enn den DAMEN der.



Men jeg er jo ikke gammel da. Jeg har jo knapt startet på min 2. femtedel av 100 år. Jeg har levd lenge nok til å ha opplevd mye, men lite nok til å skulle oppleve ufattelig mye mer. Det er en bra tanke!



Så til deg, du som brakte meg opp i dette eksistensielle spørsmålet. Du burde ikke si noen ting. Du har ikke en gang fylt 21 år og har ikke nok livserfaring til å kunne uttale deg! ;)



Gammel? Jeg?

Nei, langt derifra. Jeg fyller meg selv med alder og erfaring fra dag èn til nå. Fortid og fremtid. Hverken mer eller mindre. Er du eldre enn deg selv kanskje?

torsdag, mai 15

Rim for frustrerte Kvinnfolk

Med knekk i beina og ryggsekk skulle jenta ut å rote seg vekk
Ho var ikke veik, men ganske ven, ja rett og slett formelig pen.
På landevei for hun med mot og vett, og stien hun fulgte var ganske lett
Med lukten av lykke de siste mil endte hun opp med et glisende smil
Da hun etter en stund havnet i vannet med en dritlekker kar fra ”litt ut på landet”
Karen smilte tilbake og sa, jeg elsker deg beibi, det er deg jeg vil ha!
Dessverre var dette hans siste kvekk, for jenta reagerte med vanntro og skrekk
Å binde seg fast til kuer og fjøs ble alt for meget for slik en tøs



Hun slang på seg sekken og vandret videre, og kom sent om kveld til Øystre Slidre
Rakfisk og Bever stod på menyn, og resten av festen den havnet på byen
Under discokula blank og fin stod mannen hun tenkte at ”han skal bli min”
Hun tok første steget og kvinnet seg opp og gjorde seg klar for litt mannekropp
-Vi tar en ”kjapp en” i min bil! -Æru gæærn? , sa mannen - Jeg er homofil!
Skuffet og brisen vendte jenta nesen mot en annen mann, nei hun var ikke kresen
Er du singel, er du streit og har du jobb? Ja, svarte mannen og frøet var sådd
Følelser blomstret opp rett på stedet og alle som var der de kunne se det
Hun trodde på dette, fakta fa’n, til mannen var utro og hun dro på dan
Mannfolk er pyton og slett ikke lett, min mor sa det alltid og hun hadde rett
En krøsser ikke dritten om dassen står. Da er det bedre å leve under dårlige kår



Hun fortsatte jakten og satt seg på post og snart fikk hun skuddhold, hun var ikke lost
De flørtet og tullet over sms, interessen dalte, han vakke no tess
Men brått ble livet en annen dans, han stod der tilfeldig og han hette Hans
Hans og jenta ble frue og frans, lidenskapen vokste uten stans
Denne historien ender her, den er kort og liten og kanskje litt sær
Men budskapet er her sterkt og veldig. Ekte kjærlighet er ganske tilfeldig

onsdag, mai 14

Lavendelstredet here I come



Da er det klart. Jeg skal bo i en by. Ikke hvilken som helst by, men Halden by. Det er jo nesten EU. Tanken er skremmende. Jeg kommer fra og med 1.juli til å bli utsatt for fenomener jeg aldri har måttet ta hensyn til før. Jeg nevner i fleng:trafikkerte veier, brostein, morgenrush(veit egentlig ikke om det finnes i Halden, men best å forbrede seg mentalt), gangavstand til utepils og NABOER.




Jeg runder snart 23 år, og jeg har aldri før hatt naboer i hele mitt liv. Nå kommer det til å bo fremmede mennesker 50 cm unna meg i nabohybelen. Scary. De har innsyn gjennom vinduene til stua/kjøkken, soverommet og tro det eller ei, badet. Skal jeg på noen måte kunne lure naboene mine til å tro at jeg ikke er tilstede i leiligheten må jeg gjemme meg på kottet. Men folk har overlevd med naboer før, så jeg skal vel klare det jeg også. Dessuten har jeg verdens kuleste "Marilyn, Elvis, Brandon, Rita og Audrey gardiner" som jeg kan trekke for hvis det skulle bli for intenst.




Er jo bonus med sentral beliggenhet også da, ingen taxi-regninger på 2000kr når jeg skal hjem fra byen. Utepilsen er kun et steinkast unna. Jeg bor helt alene og kan gjøre hva jeg vil. Mange tenker sikkert automatisk at det burde følge en "med hvem jeg vil" etter den. Og det er sant det også. Til opplysning så skal jeg bo i hybel nr 1, så eventuelle besøkende slipper å traske fyllesyke gjennom hele bofelleskapet tidlig på morgenkvisten. Jeg slipper også å kjøre møkka-E6 hver dag fra Råde til Halden, og det i seg selv er verdt alle naboer i hele verden om dagen. Lei? JA!




Oj, holdt på å glemme noe! Nå har jeg en reel unnskyldning for å reise på IKEA å shoppe nyttige og unyttige ting... Hipp hurra.




Jeg har stor tro på at dette skal bli en fantastisk løsning for meg som om dagen er holdt fange i Rådes dype skoger. Jeg skal nyte den siste mnd på Bekken med fuglekvitter, ingen naboer og privat brygge før jeg skal lære meg å begrense meg med alle mine ting på 40 kvm. Mulig jeg kommer til å kle på meg inni kottet i frykt av at noen skal se meg i undertøyet.. men går vel over det også.

tirsdag, mai 13

Dekk


Helårsdekk, vinterdekk, piggdekk og sommerdekk. Jeg kjører rundt på nr 2, selv om jeg strengt talt burde skiftet til alternativ nr 4 for lenge siden. I disse dager vil dette tilsi at jeg begår et brudd på regelverket og forurenser den allmenne tilværelsen mer enn nødvendig. (Beklager!) Men det er virkelig et ork å bytte dekker... Det er ufyselig å gjøre det når det regner, for da blir man blaut. Og å skifte dekker i strålende solskinn er for meg bortkasting av tid som kunne vært brukt på f.eks lese til eksamen (på en strand i vansjø). Hva skjedde med mellomtingværet? Jo, det var i dag det. Men da jobbet jeg JO!


Men utspekulert som jeg er, i hvertfall innimellom, så har jeg kommet frem til opptil flere unnskyldninger jeg kan bruke dersom onkel politi skulle stoppe meg og avsløre mitt grove missbruk av pigg på tørr asfalt.


1. Jeg skal i konfirmasjon til helga og skal kjøre over fjellet.

2. Jeg skal på hytta på Beitostølen til 17. mai.

3. Hæ, kjører
jeg på piggdekk? Kjærsten min sa han hadde bytta dem
han?!

4. Jeg er
blakk student og får stipend den 15. Da er det første jeg skal
gjøre å kjøpe
nye dekk.



Disse setningene er altså innøvd med uttale og troverdighet. Og kjørende rundt i min bil sitter jeg, meget fornøyd med meg selv, og tenker at her kan det da aldri i verden falle noen bot ned i mitt fang. Jeg som allerede har ladet unnskyldninger i min verbale hagle.


Alltid beredt blir jeg vinket inn på busslommen ved Tunetekknikkærn onsdag 7 mai av en skapning i uniform. Dette viser seg raskt å være tante politi. Sjarmeringtrikset legges raskt vekk, og byttes ut med en seriøs og alvorlig mine, som igjen raskt ertattes av febrilsk leting og kaldsvetting når forespørsel om vongkort og sertifikat foreligger. Begge deler er noe senere mottatt av polititante som starter en rask inspeksjon av bilen. Shit! Seriøs og alvorlig mine tas på igjen i det hun returnerer mot mitt nedsenkede vindu.
-Skal du ut å reise? spør hun.

Glimrende tenker jeg. Unnskyldning nr 2 kunne aldri falt mer naturlig.

- JA, jeg skal faktisk til hytta på Beitostølen i helga. Det er dèrfor jeg kjører med piggdekk. (Ekstra seriøs uttale og trykk på siste ordet.)

Tante politi ser spørrende på meg for så å titte ned på mine dekker og bekrefter utsagnet mitt.

- Det var ikke det jeg siktet til. Sa hun og pekte så smilende mot mitt baksete.

De som kjenner meg vet at jeg kan ha en tendens til å bo i bilen min og vet hva det innebærer. For de som ikke kjenner meg så var mitt baksete som vanlig fylt med 2 bagger + diverse andre ting en trenger for å overleve. Slik som tøfler, hårføner og en pakke med knekkebrød.


Gratulerer Elin. Du har skutt verbal bom og må løpe strafferunder på Lene V resten av måneden for å dekke boten.


Jeg fikk ikke bot da, heldigvis,men slapp unna med skrekken.