fredag, desember 26

Herrenes tale

Ja, da var tiden inne for å kaste glans over våre eminente herremenn! Denne oppgaven er alltids like spennende å få fordi jeg kunne sikkert snakket om dere i timesvis.. men dessverre har jeg bare ca 5 minutter på meg til å fremstille dere på en så ironisk og treffende måte at dere tror dere er fremstilt som guds gave til kvinnen. Dere menn er noe kjekke greier! Dere utfyller oss kvinner der vi ofte kommer til kort.. Ting som har med bil, data og tunge løft å gjøre har dere generelt ofte mer greie på enn det vi kvinner har, og det utnytter vi med glede.. ehm.. sette stor pris på mener jeg! Vi setter også stor pris på deres selskap og at dere tar frem det beste i dere og er gentlemen i dress på juleballet i her Råde. Vi jenter starter tidlig å lage seg en illusjon om hva som er drømmemannen. Rallyløpet på livets landevei for å finne den rette er ikke easy-easy, but- but

Menn, hva er så det? ting sagt om menn:
*Menn er som fyrstikker, de tenner lett, og så mister de hodet.
*Gi en mann frie hender og du har dem over hele deg.

Menn er ofte kjekke, sjarmerende, livlige.. og uforståelige!! De tenker gjerne minst 1 måned senere enn kvinner og har det med å overraske oss når vi minst aner det! Jeg benytter anledningen til å generalisere litt. Menn vet best, de er sterkest og tøffest og skal stadig overgå hverandre. De snakker høyt om ting og vet alltid bedre enn kvinnen selv om ting de i utgangspunktet er enige. Prøver du å snakke med menn om noe de ikke vet noe om eller ikke har interesse av så bytter de tema.. eventuelt stirrer på puppene dine til du selv blir helt satt ut. Styrke skal de også vise. Dette gjøres gjerne med slåssing. Mange innleder slåsskamper med ukjente som bare tittet litt hardt på dem utenfor festlokalet, mens andre menn ikke er ferdige med å vise sin styrke før de har slått samtlige mannlige festdeltakere i håndbak. Fysisk kamp ligger i menns natur fra urtiden. I sosiologisk perspektiv sies det at I gamle stammesamfunn skulle menn slåss. Mannsoverskuddet forsvant på den måten. Det er begrenset hvor mange som kan brukes til jordbruk, jakt og avl. I dagens samfunn er det ikke lenger slik, det fødes flere kvinner enn menn på verdensbasis og det er jobber til de fleste så at dere ikke tar livet av hverandre når dere slåss nå til dags er til kvinnens fordel.


Som taler av herrenes tale i dag kommer jeg ikke utenom å sammenlikne dere menn med noe, og når jeg satt og skulle komponere denne talen slo det meg at menn faktisk er mye lik en tale. Dere er underholdende! Enkelte husker du og andre glemmer du. Noen av dere er korte andre er lenger. Ingen tale er lik med mindre man bruker den samme om igjen, det samme gjelder da også menn! Både menn og taler kan være følelsemessige, romantiske, vulgære, morsomme og sørgelige. Og begge deler bør ha et visst innhold for at man skal gidde å lytte, og å forstå talere som snakker et annet språk enn deg er fryktelig vanskelig! For å speile mennene på en enda tydeligere måte i denne talen kan man ikke komme utenom sex.


Menns seksuelle forholt til kvinner kan i høyeste grad speiles i komposisjonen til deres Herrenes tale. Det skal være en innledning, innholdet mellom begynnelse og slutt kan variere i stor grad og i slutten av talen skal man hylle mannen, eller mannen skal i det minste fremstilles på en slik måte at mannen ikke sutrer på slutten, mens kvinnen har anledning til å lese mellom linjene. Innledningen kan enten være rett på sak eller bygge opp til noe spennende. Det er selvfølgelig også mulighet til å hoppe over hele innledningen men de som vet å sette pris på hvordan noe skal gjennomføres på riktig vis vil se tilbake på det hele med en stor skuffelse. Når det kommer til innholdet mellom innledning og avslutning kan dette som tidligere nevnt variere veldig. Det er ikke fastsatt noen tidsnormer for hvor lenge dette partiet skal vare men for at det skal ha plass for enkelte høydepunkter bør det overskride 2 minutter, og et innslag på over 30 minutter står i fare for å bli litt kjedelig dersom den ikke inneholder mye variasjon da.. kreativitet er alltid et pluss(!) Avslutningen bruker man gjerne til å være litt søte og koselige for ikke å ødelegge stemningen … og i dette momentet er positiv omtale om mannen så å si obligatorisk. Helt til slutt er det på tide å kaste inn håndkleet..


Det er med taler som det er med sex.. det er mange feller man kan falle i. Det er viktig å tilpasse talen til de man skal tale for, tempo og lydnivå må tilpasses anledningen, og den største tabben de fleste nybegynnere bommer på er at det går for fort(!) Man kan også risikere og aldri komme til poenget. Og for all del, dersom man sovner under en tale.. bør man revurdere presentasjonsteknikken. Er talen dårlig blir man neppe bedt om å holde en ny, og jo flere taler man holder ho tryggere blir man på det man driver med!


Kjære herrer! Dere er faktisk noe de fleste kvinner ikke kunne tenke seg å leve uten. Dere er det vi jenter drømmer om fra vi er små, og gjennom hele livet er dere med på å fylle våre liv med både lykke, glede og frustrasjoner. Når dere sårer oss sier vi ofte at vi aldri skal ha noe mer med menn å gjøre, men det går som regel over! De gode stundene vi ofte har sammen med dere er verdt alle frustrasjonene. Så … nå gjenstår det vel bare for meg å kaste inn håndkleet!


Jenter, la oss reise oss og heve glassene for gutta vi er så glade i!

Skål!

2 kommentarer:

STRANGER sa...

Haha, herlig:)

Elin Marie Johannessen sa...

ja, ikke sant! Denne talen var morsom å holde den! ;)